Kerana ALLah

Monday, July 18, 2011

lamanya mengedit

Sehigga hari ni pihak berkuasa belum lagi tunjuk rakaman versi penguatkuasa..
amboi, lamanya mengedit...


Serah video perhimpunan Bersih
GENTING HIGHLANDS - Orang ramai diminta bekerjasama dengan polis bagi menyerahkan rakaman video berkaitan perhimpunan haram pada 9 Julai lepas untuk dijadikan bukti sama ada terdapat dakwaan polis bertindak ganas semasa menyuraikan perhimpunan itu.
Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Khalid Abu Bakar berkata, kerjasama itu perlu bagi membolehkan polis mendapat gambaran sebenar kejadian yang berlaku setelah banyak pihak mendakwa berlaku kekasaran polis semasa menangani perhimpunan itu.
"Kita akan siasat secara telus, terperinci dan polis tidak akan sembunyikan apa-apa fakta yang benar," katanya kepada pemberita selepas menghadiri Bengkel Banteras Kecurian Kenderaan di Malaysia di sini semalam.
Sehubungan itu, beliau berkata, polis menubuhkan enam jawatankuasa yang diketuai seorang pegawai kanan bagi menyiasat dakwaan berlaku kezaliman polis ketika bertugas menangani perhimpunan tersebut.
"Siasatan akan diselesaikan secepat mungkin dan polis telah panggil beberapa saksi untuk siasat tohmahan itu.
"Polis ingin tahu tohmahan itu benar ataupun tidak. Bagaimanapun tohmahan yang disiasat itu tidak termasuk kejadian di Hospital Tung Shin, Pudu" katanya.
Khalid berkata, sekiranya perlu polis bersedia menayangkan video mengenai kejadian sebenar yang berlaku pada perhimpunan itu.

No comments: